لایه برداری و پیلینگ پوست صورت
اصطلاح لایه برداری پوست برای توصیف یک مجموعه گسترده از درمانهای انجام شده بر روی پوست استفاده میشود که شامل برداشتن سطحی پوست به صورت شیمیایی و میکرودرم ابریژن تا لایه برداری پوست با استفاده از لیزر میباشد. این فرآیندها میتواند لایههای خارجی آسیب دیده پوست را برای کاهش چین و چروک، خطوط ایجاد شده، لکههای ناشی از نور خورشید، لکههای ایجاد شده به خاطر سن، رفع کک مک، جوش، خراشهای سطحی، بعضی از انواع جراحتهای پوست، آسیبهای غیر سرطانی و قرمزی رگها، ترمیم و درمان کند.
در ادامه به شرح روش پیلینگ شیمیایی پوست و سایر روشهای لایه برداری پوست که در این کلینیک انجام میشود، پرداخته می شود. پس از مراجعه به کلینیک و بررسی دقیق وضعیت پوست، بهترین و موثرترین روش برای لایه برداری پوست صورت که کمترین عوارض و زمان ریکاوری را به همراه داشته باشد برای شما انتخاب و انجام میشود.
لیزر CO2 و لیزر فراکشنال
لایه برداری پوست صورت با استفاده از لیزر یک روش درمانی برای از بین بردن موارد دارای مشکل در سطح پوست است. در طول این روش درمانی، لایههای پوستی آسیب دیده با استفاده از لیزر برداشته میشوند و این کار تا زمانی ادامه پیدا میکند که یک ظاهر مسطح یکنواخت برای پوست ایجاد شود. به این روش درمانی همچنین روش جوان سازی پوست با لیزر نیز گرفته میشود که دلیل این نام گذاری امکان استفاده از این روش برای بر طرف کردن مشکلات پوستی به خاطر بالا رفتن سن میباشد. این روش درمانی را میتوان با استفاده از لیزر CO2 یا لیزر فراکشنال انجام داد. اطلاعات جامع تر در این زمینه در مقاله مربوط به جوانسازی پوست صورت با لیزر در همین سایت موجود می باشد.
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن یک ماده غیر شیمیایی و روش درمانی غیر تهاجمی است که در این روش از یک اسپری میکرو کریستال برای برداشتن لایههای خارجی پوست و ظاهر شدن لایههای جوان استفاده میشود. به این ترتیب میتوان یک ظاهر سالمتر برای پوست ایجاد کرد. روش میکرودرم ابریژن همچنین باعث ایجاد لایههای جدید پوست با سطوح بالاتر کلاژن و الاستین میشود که میتواند ظاهر پوست شما را بهبود بخشد. میکرودرم ابریژن یک روش درمانی بسیار ایمنتر در مقایسه با روش قدیمی درم ابریژن است. برای اطلاعات کامل تر در این زمینه می توانید به مقاله میکرودرم در همین سایت مراجعه کنید.
پیلینگ با مواد شیمیایی
لایه بردار پوست شیمیایی، یک محلول شیمیایی است که برای برداشتن لایههای خارجی پوست به منظور رشد سلولهای پوستی جدید مورد استفاده قرار میگیرد. در این حالت پوست جدید، ظاهر جوان و شادابی پیدا خواهد کرد. در این روش پوست بیمار صافتر شده، ظاهر پوست متوازنتر و یکنواختتر میشود، و چروکهای پوست کاهش پیدا میکند. به این ترتیب پوست بیمار روشنتر به نظر رسیده و محصولات مراقبت از پوست نیز پس از درمان بهتر جذب میشوند. هر چه محلول استفاده شده برای این کار قویتر باشد، لایههای عمیقتری از پوست تحت تاثیر محلول قرار میگیرد و نتایج حاصل از درمان بهتر خواهد بود. اسیدهای استفاده شده در این حالت معمولاً اسید گلیکولیک، تریکلرواستیک اسید (TCA)، محلول جسنر، اسید لاکتیک، و اسید سالیسیلیک است.
اکثر لایه بردارهای شیمیایی به همراه محصولات مراقبت از پوست استفاده میشوند و به این ترتیب میتوان به بهترین نتایج در بهبود مشکلات پوست دست پیدا کرد، مشکلات پوستی که با لایه برداری ترمیم و درمان می شوند عبارنتد از:
- رفع جوش صورت
- روشن شدن پوست
- کاهش منافذ پوستی
- شاداب سازی و جوان سازی پوست
- جای زخم
- رفع لکه های صورت
معمولاً در این حالت از ۳ جلسه درمانی با فواصل زمانی دو تا سه هفته در نظر گرفته میشود و در ادامه به بیمار پیشنهاد میشود از روش های نگهداری پوست برای دستیابی به نتایج بهینه بلند مدت استفاده کند.
روش و نحوه انجام
برای لایه برداری پوست ابتدا پوست بیمار به طور کامل با استفاده از مواد خاص تمیز میشود. در ادامه از ژل مخصوص در گوشههای چشم، بینی و دهان بیمار استفاده میشود. پس از این کار مواد لایه بردار شیمیایی بر روی صورت بیمار قرار میگیرد.
یک محلول لایه بردار شیمیایی میتواند بر روی کل صورت بیمار یا فقط نواحی خاص صورت همچون ناحیه چروک های اطراف چشمها یا چین و چروکهای عمودی اطراف دهان مورد استفاده قرار گیرد. پزشک متخصص پوست میتواند درباره مدت مورد نیاز برای باقی ماندن این مواد شیمیایی بر روی صورت تصمیم گیری کند و به دقت تغییرات ایجاد شده در ظاهر پوست را تحت کنترل داشته باشد. لایه بردار شیمیایی استفاده شده، ممکن است پس از گذشت مدت زمان مناسب خنثی شده و تاثیر خود را از دست بدهد. پس از خنثی شدن مواد شیمیایی، صورت بیمار شسته میشود و از کرم مخصوص و نیز کرم ضد آفتاب بر روی صورت استفاده خواهد شد.
ریکاوری
دوره ریکاوری پس از لایه برداری و پلینگ پوست با مواد شیمیایی بستگی به نوع ماده استفاده شده دارد. در این حالت هر نوع از مواد لایه بردار میتواند دارای سطوح مختلف تاثیر بر روی پوست باشند که بسته به این سطوح عوارض هر یک به شرح زیر می باشد:
- لایه بردارهای شیمیایی سبک (ملایم و ضعیف): در این حالت نیازی به دوره ریکاوری وجود ندارد. هر چند هنگام استفاده از این مواد ممکن است پوست اندکی پس از لایه برداری دچار التهاب شود، بیمار میتواند به فعالیتهای روزمره خود بلافاصله پس از درمان باز گردد.
- لایه بردارهای شیمیایی متوسط: در این حالت لایه جدید پوست با گذشت سه تا هفت روز پس از درمان تشکیل میشود. به این ترتیب پس از دو هفته، پوست به طور کامل ترمیم میشود.
- لایه بردارهای عمیق (قوی): لایه جدید پوست پس از هفت تا ده روز بعر از درمان شروع به ظاهر شدن میکند. این شرایط در حالی است که درمان کامل تقریبا دو ماه یا حتی بیشتر طول می کشد. هنگام استفاده از این روش معمولاً لازم است بیمار برای یک هفته فعالیت های خود (سرکاررفتن، ورزش و...) را کنار بگذارد.
عوارض
در هنگام استفاده از این روش درمانی ممکن است بیمار با مقداری قرمزی، سوزش، حساسیت پوستی و مشکلات ناشی از مواد لایه برداری پوست مواجه شود. پس از تکرار روش درمانی، این عوارض جانبی برای بیمار فروکش خواهند کرد. در این حالت بیمار میتواند با دنبال کردن کامل همه دستور العمل های ارائه شده توسط پزشک، عوارض احتمالی مربوط به آن را کاهش دهد.
هزینه و قیمت
هزینهها لایه برداری و پیلینگ پوست به نوع روش درمانی مورد استفاده و تعداد جلسات درمانی بستگی دارد. برای دریافت مشاوره درباره روشهای لایه برداری پوست صورت و هزینههای هرکدام از این روش ها میتوانید با شمارههای مندرج در سایت تماس بگیرید.
روش های لایه برداری پوست صورت کم تهاجمی بوده و عوارض ناچیزی دارند. روش لایه برداری و پیلینگ پوست نسبت به روش های جرای برای جوانسازی پوست صورت دارای عوارض کم، اثر بخشی و فواید قابل قبول و دوره ریکاوری کوتاه مدت می باشند، همچنین بیمار در همان روز می تواند به خانه بازگردد. توجه داشته باشید که لایه برداری و پیلینگ پوست در صورتی نتایج و مزایای ذکر شده در مقاله را خواهند داشت که توسط پزشک انجام گیرند.